PIM – Product Information Management

pimpublish

PIM, Product Information Management, samlar all er produktinformation i ett enda system och ser till att ni kan lagra, strukturera, hantera och distribuera informationen på ett enkelt och effektivt sätt. Med PIM kan ni enkelt kvalitetssäkra er information, effektivisera era arbetsprocesser och snabbt och smidigt uppdatera allt från webbplatsen och e-handeln till era produktkataloger och säljbroschyrer.

Varför PIM?

PIM ger er tillgång till rätt information, i den senaste versionen och på rätt plats precis när du, dina medarbetare eller era kunder behöver det. Systemet hanterar enkelt information på flera språk samtidigt – perfekt när webbplatsen är på fem olika språk och när ni snabbt måste ut med den senaste produktkatalogen. Med PIM kan ni enkelt skapa arbetsflöden för sådant som ni ofta gör och med ett par klick uppdatera till exempel all er produktinformation på webben, i katalogen och i prislistorna samtidigt.

PIM hjälper er att
  • spara tid: PIM minskar den administration och de förberedelser som krävs för att sprida korrekt och uppdaterad information i olika kanaler
  • spara pengar: PIM minskar era externa kostnader, bland annat genom att ni själva kan skapa grafiskt material och uppdatera era webbplatser med informationen från systemet
  • snabbare nå kunderna: PIM kortar era ledtider och ser till att ni snabbare kan publicera produktinformation: ni kortar er ”time to market” och ökar era intäkter.

 

publish

Vad är PIM?

PIM är ett system som samlar, lagrar, strukturerar och distribuerar er information. PIM gör informationen sökbar, enkel att administrera och tillgänglig för er var ni än är. Ni styr dataflödet och vem som ska kunna ta del av vad, samtidigt som ni kan integrera PIM med andra system för att få alla de funktioner som ni behöver.

I PIM samlar ni till exempel:
  • bilder, filmer och texter
  • mallar, ritningar och dokument
  • produktegenskaper som namn, pris och lagerstatus
  • filer i format från PDF, InDesign, Word, Excel och många fler.

 

PIM anpassar också informationen så att den alltid är redo för publicering i alla typer av plattformar: webb, mobil, plattor, trycksaker och många fler.

C4_mediaandplatforms

Hur vet vi om PIM är något för oss? Gör en PIM-förstudie
Vilka effekter kan ni få av att använda PIM?

I vår förstudie kartlägger vi hur just ni kan använda PIM för att effektivisera era processer och därmed kapa kostnader. Läs mer om vad som ingår i en PIM-förstudie och vad förstudien kan ge er.

Hur skiljer sig C4 Contexture från andra PIM-system?

C4 Contexture är ett PIM-system med enorma möjligheter i ett enda system.

Ett kraftfullt PIM-system som ni snabbt kan komma igång med

Vill ni komma igång snabbt och enkelt med ett kraftfullt system som hanterar er information på ett effektivt sätt? Vi har färdiga lösningar och effektiva applikationer och connectors som gör det enkelt för er att komma igång.

Ett anpassat PIM-system för komplexa utmaningar

Kräver er verksamhet mer komplexa och anpassade lösningar? C4 Contexture är flexibelt och tekniken sätter inga begränsningar. Vi skapar anpassade lösningar för er verksamhet utifrån vad ni behöver och vad ni vill att systemet ska kunna göra.